Σημαντική ειδοποίηση στους πελάτες μας σχετικά με το COVID-19
Εφαμόζουμε όλα τα ειδικά προληπτικά μέτρα προκειμένου να αποφύγουμε ενδεχόμενη διασπορά του νέου κορονοϊού και να διασφαλίσουμε ότι το κατάστημά μας θα είναι ένας χώρος καθαρός και ασφαλής.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
T
 
 
 
I
 
 
 
P
 
 
 
S
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Συμβουλές

 
Σημαντική ειδοποίηση στους πελάτες μας σχετικά με το COVID-19

Το Καθαριστήριο Κεντάκυ Cleaners τιμώντας την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν οι πελάτες μας δεσμεύεται να διασφαλίσει την υγεία των πελατών και των εργαζομένων του. Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση COVID-19 και εφαρμόζουμε όλα τα ειδικά προληπτικά μέτρα προκειμένου να αποφύγουμε ενδεχόμενη διασπορά του νέου κορονοϊού και να διασφαλίσουμε ότι το κατάστημά μας θα είναι ένας χώρος καθαρός και ασφαλής.
Το Κεντάκυ Cleaners για τη φροντίδα των ενδυμάτων χρησιμοποιεί υψηλές θερμοκρασίες και ειδικά απορρυπαντικά έτσι ώστε ο ιματισμός σας να καθαρίζεται πάντα καλά.

Στόχος μας είναι η αποτελεσματική διαδικασία καθαρισμού ρούχων. Παράλληλα αυξάνουμε τα προληπτικά μέτρα στο κατάστημά μας:

  • Συχνή πλύση χεριών του προσωπικού ( για 20 δευτερόλεπτα )σύμφωνα με τις οδηγίες του ECDC.
  • Χρήση απολυμαντικού χεριών .
  • Το μπουκάλι με το αλκοολούχο διάλυμα βρίσκεται κοντά στην έξοδο του Καταστήματος.
  • Απολύμανση σκληρών επιφανειών όπως πόρτες, πάγκοι, χερούλια και εξοπλισμός όλου του καταστήματος.
  • Εργασίες καθαρισμού με χρήση γαντιών, τα οποία πετάγονται στα σκουπίδια αμέσως μετά τη χρήση τους.
  • Σύσταση προς τους πελάτες μας να παραμένουν στο σπίτι τους εάν δεν αισθάνονται καλά.
  • Τον ιματισμό σας τον παραλαμβάνουμε υποχρεωτικά και ΜΟΝΟ εφόσον βρίσκονται σε σακούλα (ιδανικά σε σακούλα σκουπιδιών λόγω του ότι έχουν κορδόνια κι έτσι είναι πιο ασφαλή)

Το Κεντάκυ Cleaners συνεχίζει να ακολουθεί τις οδηγίες που καθορίζονται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων ( ECDC ) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) , ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε επιτυχώς στη νέα αυτή πρόκληση.

Ανυπομονούμε να σας εξυπηρετήσουμε και να μιλήσουμε μαζί σας στην επόμενη επίσκεψή σας στο Κεντάκυ Cleaners!

Και μη ξεχνάτε την Δωρεάν Υπηρεσία του Κεντάκυ
Cleaners Παραλαβή – Παράδοση

Μπάρμπα Λίνα
Υπεύθυνη Καταστήματος
Κεντάκυ Cleaners
 
Τo Καθαριστήριο Κεντάκυ απαντούν στις πιο συχνές ερωτήσεις σας και σας δίνουν χρήσιμες συμβουλές για την καλύτερη φροντίδα των ρούχων σας. Επιπλέον ενημερωθείτε για όλα τα σύμβολα καθαρισμού που βρίσκετε στις ετικέτες των ρούχων σας και το τί σημαίνει το καθένα ξεχωριστά.
 
Δικές μας προτάσεις...
 
 
Αποφεύγετε να πλένετε αν το πλυντήριο δεν είναι γεμάτο.

Έχουμε όλοι βρεθεί σε αυτήν τη θέση – θέλουμε να φορέσουμε κάποια συγκεκριμένη μπλούζα ή ένα παντελόνι και είναι λερωμένα. Έτσι τα βάζουμε στο πλυντήριο και τα πλένουμε μόνα τους. Το πρόβλημα είναι ότι η πλειοψηφία των πλυντηρίων δεν μπορούν να ρυθμίσουν την ενέργεια που καταναλώνουν σύμφωνα με την ποσότητα των ρούχων που πλένουν, πράγμα που σημαίνει ότι τελικά καταναλώνετε την ίδια ποσότητα νερού και ηλεκτρικού σαν να ήταν γεμάτο το πλυντήριο. Γιατί λοιπόν να μην προσθέσετε μερικά ακόμα ρούχα ώστε να γεμίσει το πλυντήριο ; Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα καθώς με την ίδια ποσότητα ενέργειας καθαρίζονται περισσότερα ρούχα.

Ακολουθείτε τις οδηγίες δοσολογίας

Η ποσότητα του απορρυπαντικού που χρησιμοποιείτε ανά πλύσιμο εξαρτάται από τη σκληρότητα του νερού στην περιοχή σας και από το πόσο λερωμένα είναι τα ρούχα σας. Ακολουθώντας τις οδηγίες που υπάρχουν στη συσκευασία, θα είστε σίγουροι ότι παίρνετε τα καλύτερα αποτελέσματα βοηθώντας συγχρόνως το περιβάλλον. Καθώς οι παραγωγοί απορρυπαντικών προσπαθούν συνεχώς να βελτιώνουν τα προϊόντα τους, αυτές οι οδηγίες μπορεί να αλλάζουν από καιρό σε καιρό. Μία τέτοια περίπτωση είναι τα πιο συμπυκνωμένα απορρυπαντικά πλυντηρίου. Επομένως σιγουρευτείτε ότι ελέγχετε τακτικά τον πίνακα οδηγιών δοσολογίας στη συσκευασία, ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε πάντα την ίδια μάρκα. Μπορείτε να βρείτε πόσες πλύσεις μπορείτε να κάνετε με το απορρυπαντικό σας, μέσα στο εικονίδιο με το «καλάθι» που βρίσκεται στην μπροστινή πλευρά κάθε συσκευασίας. Το εικονίδιο αναγράφει τον αριθμό των πλύσεων για ρούχα μέτρια λερωμένα και για νερό μέτριας σκληρότητας. Να συμβουλεύεστε πάντα τις οδηγίες δοσολογίας για λεπτομερή καθοδήγηση.

Πλένετε σε χαμηλή θερμοκρασία

Πολλοί άνθρωποι ακόμα πιστεύουν ότι για να καθαρίσουν καλά τα ρούχα είναι απαραίτητες οι υψηλές θερμοκρασίες. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα από τα σημερινά απορρυπαντικά ήδη αποδίδουν καλά σε χαμηλές θερμοκρασίες και εγγυώνται ένα καθαρό αποτέλεσμα. Το πλύσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες καταναλώνει περισσότερη ενέργεια από όση είναι απαραίτητη και μπορείτε να αποφύγετε. Γιατί λοιπόν να μην σας γίνει συνήθεια να ρυθμίζετε τη θερμοκρασία σε χαμηλότερα επίπεδα (20°, 30°,40°) ανάλογα με τα ρούχα που πλένετε? Μπορείτε να εξοικονομήσετε +/- 50% ενέργεια, CO2 και να μειώσετε σημαντικά το λογαριασμό του ηλεκτρικού.

Μην πετάξετε τη συσκευασία – ανακυκλώστε ή ξαναγεμίστε την...

Όλοι γνωρίζουμε ότι για τις συσκευασίες χρησιμοποιούνται φυσικοί ή/και συνθετικοί πόροι. Γι' αυτό σας προτείνουμε να κρατάτε τις μόνιμες ή επαναπληρούμενες συσκευασίες και να αγοράζετε ανταλλακτικές συσκευασίες, όταν υπάρχουν διαθέσιμες. Αυτό σημαίνει λιγότερα σκουπίδια στο σκουπιδοτενεκέ σας, πράγμα που είναι καλύτερο για το περιβάλλον. Είναι επίσης σημαντικό να διαχωρίζετε τα σκουπίδια σας. Επικοινωνήστε με τις τοπικές αρχές για να μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα ανακύκλωσης στην περιοχή σας.
 
 
 
 
Tips | Καθαριστήριο Κεντάκυ
 
 
 
Πηγαίνετε τα ρούχα σας στο καθαριστήριο το συντομότερο δυνατόν από τη στιγμή που θα λερωθούν. Με την πάροδο του χρόνου πολλοί λεκέδες στερεώνουν και γίνονται ανεξίτηλοι.
 
 
 
 
 
Μην σιδερώνετε τα ρούχα που έχουν λεκέδες. Ο ατμός και γενικά η θερμοκρασία μπορεί να τους στερεώσουν και το καθάρισμα να είναι δύσκολο έως και αδύνατο.
 
 
 
Tips | Καθαριστήριο Κεντάκυ
 
 
 
 
 
Tips | Καθαριστήριο Κεντάκυ
 
 
 
Μην φέρνετε τα ρούχα σας σε επαφή με καλλυντικά, αποσμητικά κ.τ.λ.
 
 
 
 
 
Αφήστε τα ρούχα να στεγνώσουν καλά πριν ντυθείτε.
 
 
 
Tips | Καθαριστήριο Κεντάκυ
 
 
 
 
 
Μην ξεχνάτε...
 
Να ελέγχετε όλες τις τσέπες για να μη χαθούν αγαπημένα αντικείμενα αλλά και για να μη καταστρέψουν το ρούχο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού. Μερικά πράγματα, όπως ένα στυλό ή ένα γλυκό, μπορεί να καταστρέψει τα ρούχα, αν αφεθούν μέσα.
 
 
 
Λεκές
 
Εάν γνωρίζετε ότι υπάρχει ένας λεκές πάνω στο ρούχο που πηγαίνετε για να καθαριστεί, δείξτε το στο καθαριστήριο ακριβώς πού βρίσκεται.
 
 
 
Ελέγχετε την ετικέτα...
 
Να ελέγχετε πάντα την ετικέτα για να βεβαιωθείτε ότι το ρούχο είναι κατάλληλο για στεγνό καθάρισμα. Πολλά είδη από μαλλί, όπως ανγκορά μαλλί αρνιού και, δεν μπορεί να είναι στεγνό καθάρισμα, διότι τείνει να προκαλέσει συρρίκνωση.
 
 
 
Αερίζετε τα ρούχα
 
Ποτέ μην αποθηκεύετε τα ρούχα και ειδικά τα δερμάτινα σε σακούλες νάιλον κλεισμένες από παντού. Τα ρούχα πρέπει να αερίζονται.
 
 
 
 
 
 
 
Δίπλωμα ρούχων
 
Δύσκολοι Λεκέδες
 
Υφάσματα
 
Πόσο συχνά πρέπει να καθαρίζουμε τα ρούχα μας;
 
Έχετε κάποιες προτάσεις για την αποθήκευση εκτός εποχής ρούχα μου;
 
Τι πρέπει να κάνω με όλες τις συρμάτινες κρεμάστρες;
 
Τι προκαλεί σε διάφορα σημεία καφέ κηλίδες στα πουκάμισα μου;
 
Γιατί να χρησιμοποιούμε μαλακτικό;
 
Τα ρούχα μου έχουν υπολείμματα απορρυπαντικού, τι να κάνω;
 
Τι να κάνω για να μη μυρίζουν άσχημα οι κάλτσες μου;
 
Το αγαπημένο μου μπλουζάκι μίκρυνε…..!!
 
Γιατί τα ρούχα μου είναι σκληρά μετά το πλύσιμο;
 
Πώς γίνονται τα ατυχήματα;
 
Συμβουλές για πλύσιμο στο χέρι
 
Πλύσιμο ρούχων στο πλυντήριο
 
Μαλακτικό ρούχων
 
Λεύκανση ρούχων
 
Στέγνωμα ρούχων
 
Σιδέρωμα ρούχων
 
Συντήρηση πλυντηρίου
 
Συντήρηση ατμοσίδερου
 
Τακτοποίηση ντουλάπας
 
Σύμβολα Καθαρισμού