Σημαντική ειδοποίηση στους πελάτες μας σχετικά με το COVID-19
Εφαμόζουμε όλα τα ειδικά προληπτικά μέτρα προκειμένου να αποφύγουμε ενδεχόμενη διασπορά του νέου κορονοϊού και να διασφαλίσουμε ότι το κατάστημά μας θα είναι ένας χώρος καθαρός και ασφαλής.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Στεγνό - Υγρό Καθάρισμα

 
 
 

Στεγνό καθάρισμα (χωρίς νερό, με ειδικό καθαριστικό) όλων των ενδυμάτων και υφασμάτινων ειδών. Περιλαμβάνει το σιδέρωμα.

 
Στεγνό Καθάρισμα (Dry cleaning) είναι μια διαδικασία καθαρισμού για τα ενδύματα και τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα, τα οποία πλένονται σε ειδικό πλυντήριο στεγνού καθαρίσματος, μόνο που αντί για νερό χρησιμοποιείται διαλύτης.

Η χρήση του διαλύτη ανακαλύφθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα από τον Γάλλο Jean Baptiste Jolly, ο οποίος παρατήρησε ότι τραπεζομάντιλό του έγινε καθαρότερο όταν η υπηρέτρια έριξε καταλάθος κηροζίνη πάνω σ αυτό. Ανέπτυξε στη συνέχεια μια υπηρεσία καθαρισμού ενδυμάτων ,... Διαβάστε περισσότερα
 
 
 
 
 
 
 
Tips | Στεγνό - Υγρό Καθάρισμα
 

Το γνωρίζατε ;

 
Γενικά οι άνθρωποι αισθάνονται ότι ο καθαρισμός με νερό έχει μικρότερες επιπτώσεις ως προς το περιβάλλον σε σχέση με τον καθαρισμό με διαλύτες. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι στο παρελθόν υπήρχε μια ανεύθυνη χρήση του διαλύτη και δυστυχώς και των καταλοίπων που παράγονται κατά τον καθαρισμό. Όμως, με τα νέα μηχανήματα κλειστού κυκλώματος, είναι δυνατόν να μειωθούν κάτω από το όριο οι επικίνδυνοι τοξικοί ρύποι , για τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Επίσης, την ίδια στιγμή, τα κατάλοιπα μπορούν να αντιμετωπιστούν και μάλιστα σωστά γιατί είναι συγκεντρωμένα στον αποστακτήρα σε αντίθεση με τον καθαρισμό νερού από τις βρώμικες και πρόσθετες ουσίες που εκχέονται στο υδάτινο περιβάλλον. Και φυσικά η ευκολότερη ξήρανση των διαλυτών από το νερό επιτρέπει και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.
 
 
 
 
 
Στεγνό Καθάρισμα
 

Διαδικασίες Καθαρίσματος

 
Φάσεις στεγνού καθαρίσματος

1) Ο διαλύτης αντλείται από τη δεξαμενή και εισάγεται στο κάδο.

2) Σε αυτή τη φάση έχει αφαιρεθεί γενικά μεγάλη ποσότητα βρωμιάς.

3) Ο διαλύτης διαχωρίζεται από τη βρωμιά και αποστέλλεται στην απόσταξη (φιλτράρισμα).

4) Αφού τελειώσει η απόσταξη ο καθαρός πλέον διαλύτης αποστέλλεται στην δεξαμενή αποθήκευσης.

5) Θερμαίνεται αέρας και εισχωρεί στον κάδο για να στεγνώσει τα ρούχα. Αυτή η κυκλοφορία του αέρα μειώνει την περαιτέρω συγκέντρωση του διαλύτη στον αέρα ανοίγοντας την πόρτα του πλυντηρίου.
 
 
 
 
 
 
 
 

Υγρό καθάρισμα (Wet Cleaning)

 
Τα τελευταία χρόνια με τη συνεχόμενη εξέλιξη των πλυντικών μηχανών και των απορρυπαντικών, πολλά από τα ρούχα που προορίζονται για στεγνό καθάρισμα μπορούν να πλυθούν και με νερό ακολουθώντας τη διαδικασία του επαγγελματικού υγρού καθαρισμού - WET CLEAN.

Με τη διαδικασία του wet clean παίρνουμε τα θετικά αποτελέσματα που προσφέρει το νερό ως υλικό καθαρισμού από τη μια και από την άλλη με τη βοήθεια του χημικού παράγοντα ο οποίος παίζει και τον καθοριστικό ρόλο, προστατεύουμε τα ρούχα από παραμόρφωση, σμίκρυνση, αλλοίωση χρωμάτων χαρακτηριστικά που σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσαν να συμβούν. Δεδομένου ότι για τη διαδικασία αυτή απαιτούνται ειδικοί παράμετροι το wet clean δεν μπορεί να γίνει σε ένα κοινό συμβατικό πλυντήριο.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα και η μοναδικότητα του συστήματος, είναι η δυνατότητα να αφαιρέσει λευκωματοειδής λεκέδες / πρωτεϊνικούς από τους 40ο βαθμούς κελσίου στην διαδικασία πλύσης χωρίς να καταστρέφει τις ίνες και τα χρώματα. Η μοναδική εναρμόνιση των βασικών παραγόντων πλύσης όπου συνδυάζεται με συστηματικά προσχεδιασμένα απορρυπαντικά και ειδικά πρόσθετα οδηγούν στην αποδοτικότητα του συστήματος αυτού και το κάνουν εξαιρετικό και υψηλά αποδοτικό.